Организација

О Полумаратону

Полумаратон у Зубином Потоку организује се први пут на јесен 2019. године и има за циљ промоцију спорта и здравих стилова живота.

Овај спортски догађај окупиће љубитеље тркачких дисциплина као и професионалне тркаче са подручја Косова и Метохије, и шире. У оквиру спортске манифестације, истог такмичарског дана, организоваће се и Трка задовољства. Скуп учесника полумаратона и трке задовољства заказан је за 09:00 часова на стадиону Спортско-рекреативног центра „Мокра Гора“. Организација Полумаратона у Зубином Потоку поверена је невладиној организацији Центар за целоживотно учење „Светионик“ из Београда у сарадњи са Спортско-рекреативним центром „Мокра Гора“. Полумаратон у Зубином Потоку финансиран је од стране Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије. 

Седам особа, људи трче, шорц, небо и на отвореном

Укључи се и трчи!

У оквиру пројекта „Укључи се и трчи“ , Центар за целоживотно учење „Светионик организоваће три једнодневна предавања а свако предавање ће имати радионичарски део. На предавања ће бити позвани представници организација цивилног друштва које своје активности реализују на подручју Косова и Метохије. Предавањима ће бити покривене следеће три теме: Болести зависности и фактори ризика; Здрава исхрана и превенција гојазности; Спорт и рекреација као основа здравог живота. У склопу радионичарског дела представници организација цивилног друштва радиће на припреми материјала за израду Приручника за здрав начин живота. Предавања и радионице организоваће се у Звечану и Зубином Потоку.

Подршка организацији догађаја обезбеђена је од стране Спортско-рекреативног центра „Мокра Гора“ и Општине Зубин Поток.

Пријава

Заинтересовани за учешће у полумаратону се могу пријавити преко странице Пријава до 20. октобра 2019, до 00:00 часова. За све учеснике Полумаратона у Зубином Потоку биће обезбеђене бесплатне мајице са водоодбојним бројем. На стази за трчање биће постављено шест окрепних станица. Прва станица ће се налазити на 3,5 км, друга станица на 7 км, трећа на 10,5 км, четврта на 14 км, пета на 17,5 км и шеста на циљу. Учесницима из других градова смештај ће бити обезбеђен близу стартне позиције. Свим учесницима Полумаратона биће обезбеђен ручак после трке.  За учеснике Трке задовољства пријава није неопходна. Детаљне информације о организованом превозу сви учесници ће добити путем мејла у недељу, 20. октобра 2019. За додатне информације на располагању су имејл info@ukljuciseitrci.com и број телефона организационог тима +381649881190.