Одржан 1. Полумаратон у Зубином Потоку

Седам особа, људи трче, шорц, небо и на отвореном

Први Полумаратон у Зубином Потоку одржан је у суботу, 26. октобра 2019. Такмичари су започели трку у 10:00 сати испред стадиона Спортско-рекреативног центра „Мокра Гора“ где је био постављен старт. У трци је учествовало 69 такмичара, 20 учесница и 49 учесника. Први, краћи део трасе пролазио је кроз градско језгро општине Зубин Поток. Потом се трчало руралним пределима тако да су учесници из других градова имали прилику да се упознају са природним лепотама ове мале општине.

Након полумаратона уследила је и Трка задовољства која је већим делом окупила најмлађе учеснике. Сви учесници Трке задовољства награђени су учесничким медаљама, што је посебно обрадовало најмлађе такмичаре.

Прилог веб-портала ЦБС о 1. Полумаратону у Зубином Потоку.

Први полумаратон успешно је завршило 62 такмичара. Прво место у женској категорији освојила је Невена Арсић Грацин из Београда, друго Биљана Тадић такође из Београда, док је треће место освојила Ана Марија Ивковић из Косовске Митровице. Прво место у мушкој категорији освојио је митровчанин Никола Савељић, друго место Далибор Анђелковић из Лесковца док је треће место освојио Мирко Глибо из Зубиног Потока. Након проглашења победника и доделе награда, уследио је ручак у ресторану Спортско-рекреативног центра „Мокра Гора“, где су учесници имали прилику да се друже и размењују искуства са трке. У поподневним часовима такмичари су организованим превозом кренули у посету манастиру Дубоки Поток који је удаљен само пар километара од Зубиног Потока. Након посете манастиру учесници су наставили пут ка Београду.

Изјаве учесника 1. Полумаратона у Зубином Потоку за веб-портал ЦБС.

Полумаратон у Зубином Потоку организован је од стране Центра за целоживотно учење „Светионик“ из Београда у сарадњи са Спортско-рекреативним центром „Мокра Гора“ и Општином Зубин Поток. Посебну захвалност на стручној подршци и несебичном залагању организатор дугује Марјану Тавчару из Словеније.

Пројекат „Укључи се и трчи“ у оквиру ког је организован Први полумаратон у Зубином Потоку, финансиран је од стране Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије.