Мултимедија

Полумаратон 2019

Почетак трке

Први Полумаратон у Зубином Потоку одржан је у суботу, 26. октобра 2019, са почетком у 10:00 сати. Тркачи су кренули са атлетске стазе Спортско-рекреативног центра „Мокра Гора“ на којој је био постављен постављен старт. У трци је учествовало 69 такмичара, 20 учесница и 49 учесника. Први, краћи део трасе пролазио је кроз градско језгро општине Зубин Поток. Потом се трчало руралним пределима тако да су учесници из других градова имали прилику да се упознају са природним лепотама ове мале општине.

Полумаратон 2019

Трка

Траса се кретала улицама Зубиног Потока до магистралног пута којим су учесници трчали у дужини од 2 км, потом преко бране до села Вељи Брег. Од села Вељи Брег учесници су трчали се локалним путем кроз село Прелез до села Јагњеница. На том месту тркачи су се окретали и истим путем кретали према селу Угљаре одакле су настављали градским улицама према циљу.

Полумаратон 2019

Крај трке

Циљ се налазио на истом месту где и старт, испред Спортско-рекреативног центра „Мокра Гора“. 

Полумаратон 2019

Проглашење победника

Први полумаратон успешно је завршило 62 такмичара. Прво место у женској категорији освојила је Невена Арсић Грацин из Београда, друго Биљана Тадић такође из Београда, док је треће место освојила Ана Марија Ивковић из Косовске Митровице. Прво место у мушкој категорији освојио је митровчанин Никола Савељић, друго место Далибор Анђелковић из Лесковца док је треће место освојио је Мирко Глибо из Зубиног Потока.